Φαγητό

Παρέχεται δεκατιανό και μεσημεριανό φαγητό. Οι γονείς παραλαμβάνουν το πρόγραμμα φαγητού κάθε αρχές του μήνα. Χρησιμοποιούνται μόνο αγνά και φρέσκα υλικά χωρίς συντηρητικά, με σπιτικές συνταγές. Η μαγείρισσα του σταθμού έχει τίτλο χειρηστή τροφίμων και ποτών.

Μεταφορά

Η μεταφορά γίνεται με σχολικό λεωφορείο από οδηγό που κατέχει επαγγελματικό δίπλωμα. Τα δρομολόγια δεν είναι μεγάλης διάρκειας και τα παιδιά συνοδεύονται πάντα από παιδαγωγό.

Προσωπικό

Η διευθύντρια του βρεφονηπιακού σταθμού Σοφία Ανέστη-Κώστογλου είναι πτυχιούχος νηπιαγωγός της Ακαδημίας Προσχολικής Αγωγής τού Βελιγραδίου με αναγνώριση πτυχίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και εξομοίωση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι απόφοιτος του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στον κύκλο μαθημάτων «Ψυχολογία – Παιδαγωγική». Επιμορφώθηκε σε θέματα marketing management. Κατέχει την πιστοποίηση του Ε.Φ.Ε.Τ. για θέματα Υγιεινής Τροφίμων – επίπεδο 1. Διετέλεσε μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Μακεδονίας και Θράκης και υπήρξε ιδρυτικό μέλους τού Σωματείου Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου έδρασε ως πρόεδρος, γραμματέας, ταμίας και απλό μέλος στο Δ.Σ. Είναι επίσης μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών. Η διευθύντρια του ιδιωτικού νηπιαγωγείου Χριστίνα Κώστογλου είναι απόφοιτη νηπιαγωγός του Παιδαγωγικού τμήματος προσχολικής αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κάτοχος τίτλου Εκπαίδευσης Εκπαιδευτών Ενηλίκων του Εθνικού και Καποδιαστρικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει παρακολουθήση σεμινάρια για διάφορα εκπαιδευτικά θέματα καθώς και για θέματα ειδικής αγωγής, επιπλέον παρακολούθησε διετή πρόγραμμα νοηματικής γλώσσας και είναι γνώστης μουσικής επιπέδου Μέσης Ανωτέρας στο φλάουτο. Στο σταθμό απασχολούνται πτυχιούχοι παιδαγωγοί ως κύριο και υπεύθυνο προσωπικό και 3 άτομα ως βοηθητικό. Όλες οι παιδαγωγοί έχουν πτυχίο αντίστοιχο με την ειδικότητά τους.

Επιμόρφωση

Οργανώνονται σεμινάρια για το προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού και του νηπιαγωγείου, ημερίδες και ομιλίες προς τους γονείς.